ACCamera_3.jpg

Running Cubes

MAROUSI_GREECE
2018

 
 
 

Το διαμέρισμα των 127,00τμ βρίσκεται στον πέμπτο και τελευταίο όροφο οικοδομής της δεκαετίας του 1980, στο Μαρούσι.

 

Αρχικά ήταν διαμορφωμένο με πολλά χωριστά δωμάτια και διαδρόμους. Η κουζίνα ήταν κλειστή και μικρή, τοποθετημένη στο πίσω μέρος του. Ο επανασχεδιασμός του διαμερίσματος, καθώς και ο σχεδιασμός όλων των επίπλων και ειδικών κατασκευών, είχαν στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων ιδιωτικών χώρων και την ενοποίηση και διαμπερότητα των κύριων χώρων.

 

Οι εσωτερικές τοιχοποιίες καθαιρέθηκαν στην πλειονότητά τους, και δημιουργήθηκαν δύο βασικές ζώνες: η ζώνη των ιδιωτικών και η ζώνη των κύριων χώρων. Καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα χωροθετήθηκαν σε συνέχεια, στην κύρια όψη της θέας, ενώ για λόγους ιδιωτικότητας και ησυχίας, τα υπνοδωμάτια τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος του διαμερίσματος.

 

Σε όλους τους χώρους κυριαρχούν οι αυστηρές οριζόντιες και διαγώνιες γραμμές, καθώς και η μορφή του κύβου σε διάφορα μεγέθη και διαστάσεις.



Αρχιτεκτονική Μελέτη: Τέσσερις Διαστάσεις | Άννα Μαρούλη - Ιωάννα Καζελίδου

Χρόνος μελέτης: 2018

Renderings: Τέσσερις Διαστάσεις