02.jpg

Kypseli_Loft

KYPSELI_ATHENS_GREECE
2019

 
 
 
 

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο επταώροφης πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Έχει εμβαδόν 75,00τμ και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό. Σχεδιάστηκε εκ νέου αλλάζοντας μορφή και ύφος σύμφωνα με τις ανάγκες του νέου ζευγαριού. Στόχος ήταν ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης του ώστε να προσαρμοστεί στην προσωπικότητα και στον τρόπο διαβίωσης των νέων χρηστών.  

Λόγω της γεωγραφικής θέσης του κτιρίου που βρίσκεται σε λόφο, το διαμέρισμα δίνει την αίσθηση της αιώρησης πάνω από το κέντρο της πόλης. Η αίσθηση αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δόθηκε έμφαση στο να "ανοιχτεί"  ο χώρος διημέρευσης στην εξαιρετική θέα.

Σχεδιάστηκαν χτιστά έπιπλα και κατασκευές που δημιουργούν και ακολουθούν την κίνηση στον χώρο. Η κουζίνα  αποτελείται από ειδικές κατασκευές και κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους. 
 
Η χρήση κοινών υλικών, χρωμάτων και υφών στους χώρους του καθιστικού και της κουζίνας καθώς και το ενιαίο δάπεδο πατητής τσιμεντοκονίας, έχουν στόχο την δημιουργία οπτικής συνέχειας.  Η χρωματική παλέτα αποτελείται από φυσικούς τόνους, αλλά και χρωματικές αντιθέσεις. Στη σύνθεση γίνεται συνδυασμός διαφορετικών υλικών όπως τούβλο, δρύινες επιφάνειες, γυαλί και μέταλλο. 
 
Ο σχεδιασμός του φωτισμού έχει διπλό ρόλο, αφενός του λειτουργικού φωτισμού και αφετέρου του ατμοσφαιρικού, με σκοπό τον τονισμό των σχημάτων και της γραμμικότητας στον χώρο.  


Αρχιτεκτονική Μελέτη |  Επίβλεψη Κατασκευής: Τέσσερις Διαστάσεις | Άννα Μαρούλη - Ιωάννα Καζελίδου

Χρόνος μελέτης: 2019

Χρόνος αποπεράτωσης: 2019

Φωτογράφος: Vladimiros Poliakov