01b.jpg

Kantza House

KANTZA_PALLINI_GREECE
2017

 
 
 

Η κατοικία σχεδιάστηκε για μια νέα τετραμελή οικογένεια. Βρίσκεται σε ένα επίμηκες, στενό, γωνιακό οικόπεδο. Το κτίριο τοποθετήθηκε στο βάθος του ώστε να αφεθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος κήπος μπροστά, αποτελώντας προέκταση της κατοικίας μέσω των μεγάλων ανοιγμάτων.
 
Προτεραιότητα κατά των σχεδιασμό ήταν η οπτική σύνδεση των χώρων της κατοικίας σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο. Πυρήνα της κατοικίας αποτελεί το καθιστικό διπλού ύψους γύρω από το οποίο αναπτύσσονται όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες. Η μορφή του κτιρίου συνδυάζει κάθετες γραμμές, διάτρητους όγκους και έντονες κλίσεις στις στέγες, οι οποίες είναι εμφανείς και στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου.   


Αρχιτεκτονική Μελέτη: Τέσσερις Διαστάσεις | Άννα Μαρούλη - Ιωάννα Καζελίδου

Χρόνος μελέτης: 2017

Renderings: Τέσσερις Διαστάσεις