B & W

B & W

AGIA PARASKEVI_GREECE
2021

 
 
 
 

Η διώροφη οικοδομή βρίσκεται στην περιοχή της  Αγίας Παρασκευής. Η μελέτη αφορούσε στην λειτουργική συνένωση του ισογείου με τον Α΄ όροφο, και ακολούθως στον πλήρη επανασχεδιασμό του ισόγειου ώστε να φιλοξενήσει του κύριους χώρους της νέας πλέον κατοικίας, καθώς και έναν ξενώνα.

Οι εσωτερικές τοιχοποιίες καθαιρέθηκαν στην πλειονότητά τους με κύριο στόχο την διαμπερότητα και ενοποίηση των χώρων. Η κύρια είσοδος μεταφέρθηκε στο κέντρο της πλάγιας όψης του κτιρίου ενώνοντας λειτουργικά όλους τους επιμέρους χώρους. Λόγω της παλαιότητας τμήματος της ισόγειας κατασκευής, ο ξενώνας παρέμεινε χωροταξικά στην κύρια όψη του κτιρίου, ενώ το καθιστικό τοποθετήθηκε στην πίσω όψη με άμεση πρόσβαση στην υπαίθρια αυλή.

Τα κυρίαρχα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το ξύλο και η λακαριστές επιφάνειες σε λευκό και μαύρο. Όλα τα σταθερά έπιπλα και ειδικές κατασκευές σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες της συγκεκριμένης κατοικίας.

Αρχιτεκτονική Μελέτη | Μελέτη Φωτισμού: Τέσσερις Διαστάσεις | Άννα Μαρούλη - Ιωάννα Καζελίδου

Χρόνος μελέτης: 2021

Renderings: Τέσσερις Διαστάσεις