© 2019 τέσσερις διαστάσεις

εστία

Εσωτερική διαμόρφωση κατοικίας στην Νέα Μάκρη

Ο χώρος που διαμορφώθηκε είναι ενιαίος και η βασική ιδέα ήταν να χωριστεί νοητά σε τρεις "ζώνες" όπου το φως και τα υλικά θα δημιουργούν συναισθηματικές μεταβάσεις διατηρώντας μια ενιαία αίσθηση ροής από την μία "ζώνη " στην άλλη. Μοιάζει να ξεδιπλώνει και να ανοίγεται από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα να ξαναγυρνά πίσω στο κέντρο του.

Το εσωτερικό αίθριο που αποτελεί και την αρχή του σχεδιασμού είναι ένας πολύ φωτεινός χώρος έκθεσης Αφρικάνικής τέχνης. Εκεί τοποθετήθηκε και το τζάκι, η εστία, το κέντρο. Το καθιστικό, η δεύτερη ζώνη,  περιτριγυρίζει το αίθριο και "ανοίγεται" προς αυτό με μεγάλα ανοίγματα.

Ο τρίτος χώρος, η είσοδος, ως χώρος μετάβασης, έχει πιο μυσταγωγικό χαρακτήρα.

Μετάβαση από το ατμοσφαιρικό προς το πολύ φωτεινό.