δια-μένοντας στον μύθο

To κτίριο εντάσσεται αρμονικά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Χώρα της Νάξου. Εξωτερικά διατηρεί στοιχεία της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής  με την γεωμετρικότητα και την απλότητα που την χαρακτηρίζει. Εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική.  Τα ανοίγματα είναι παραδοσιακά με παντζούρια, συμμετρικά τοποθετημένα στις όψεις του κτιρίου και ακολουθούν τις παραδοσιακές αναλογίες.

Εσωτερικά η διαμόρφωση των δωματίων επικεντρώνεται στην ανάδειξη της απλότητας του χώρου. Η κύρια συνθετική αρχιτεκτονική ιδέα ήταν η δημιουργία χώρων που θα συνδυάζουν την τοπική αρχιτεκτονική με το concept του μύθου της αργοναυτικής εκστρατείας. Χτιστά έπιπλα και μορφολογικά στοιχεία δίνουν μια αίσθηση συνέχειας και ροής στον χώρο. Στα δωμάτια αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν διακοσμητικά που παραπέμπουν στο concept, όπως κύματα στους τοίχους τα οποία αναδεικνύονται με αρχιτεκτονικό φωτισμό, ο χάρτης της αργοναυτικής εκστρατείας στη βιβλιοθήκη και πίνακες εμπνευσμένοι από τα χρώματα και τα υλικά της ελληνικής παραλίας. Χρησιμοποιήθηκαν φωτεινά χρώματα με το λευκό να κυριαρχεί και απαλές αντιθέσεις.

Η ίδια θεματολογία ακολουθείται και στον χώρο του spa, όπου η χρήση του χαλαζιακού δαπέδου  και τα κύματα στον τοίχο δίνουν συνειρμικά την αίσθηση της άμμου και της θάλασσας.